Logotyp för Historisk kuriosa, HK-bloggen

Integritetspolicy

Bloggen | Butiken | 0 varor

Vilka vi är

Historisk kuriosa-bloggen (www.historiskkuriosa.se) och Historisk kuriosa-butiken (www.historiskkuriosa.se/butik) drivs av HS Historiebruket handelsbolag (”Historiebruket”, ”oss” eller ”vi” nedan), organisationsnummer 969769-2938, adress Rekylgatan 10, 723 38 Västerås. Denna policy gäller även personuppgifter som vi samlar in genom kundkontakter i andra sammanhang utöver denna webbsida. Vi är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter du lämnar till oss. Du kan alltid nå oss på info@historiebruket.se. För mer information och fler kontaktuppgifter, se vår webbsida: historiebruket.se.

Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att samla in ett minimum av personuppgifter samt att skydda dem på bästa sätt. I denna integritetspolicy kan du läsa om vilka uppgifter vi samlar in och varför, samt hur länge vi sparar dem. Det finns även information om vilka kakor (cookies) som används på Historisk kuriosa.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför

HS Historiebruket säljer varor genom flera säljkanaler, bland annat genom vår butik på Historisk kuriosa (www.historiskkuriosa.se/butik), marknadsförsäljning och via kontot HistoriskKuriosa på Tradera (https://www.tradera.com/profile/items/4635861/historiskkuriosa). Denna information gäller för köp oavsett säljkanal.

När du köper varor från oss kan vi behöva samla in personuppgifter för att kunna hantera beställningen, skicka varan och på andra sätt uppfylla vårt avtal gentemot dig. Vi kan behöva samla in personuppgifter i form av personnamn, telefonnummer, faktura- och leveransadress, e-postadress och i förekommande fall även användaralias. Vi använder endast denna information för följande syften:

  1. Behandla och skicka din order
  2. Skicka information till dig om din order
  3. Svara på eventuella frågor
  4. Hantera eventuella reklamationer och återköp
  5. Behandla betalningar och förhindra bedrägerier
  6. Följa lagliga krav, som rör exempelvis moms och bokföring

Om du vid köp eller i något annat sammanhang bett om att få information om kommande böcker eller nyheter/nyhetsbrev från Historiebruket kommer vi att spara din e-postadress. Vi använder Mailchimp som plattform för utskick och e-postadresserna kommer att föras över till dem för behandling, läs mer om hur Mailchimp behandlar personuppgifter på deras webbsida. E-postadressen kommer endast att användas för att informera om nya produkter och andra nyheter från Historiebruket.

När du besöker Historisk kuriosa-butiken (www.historiskkuriosa.se/butik) kommer vi att spåra:

  1. Produkter som du har tittat på: vi använder detta för att, till exempel, visa dig produkter som du nyligen har tittat på
  2. Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning och fraktkostnader
  3. Vi använder också cookies för att hålla reda på vilka varor som du har lagt i varukorgen, se mer nedan under Kakor.

Om du lämnar kommentarer på Historisk kuriosa-bloggen (www.historiskkuriosa.se) samlar vi endast in de uppgifter som du lämnar i kommentarsformuläret. Ange ingen personlig information i kommentarsformuläret. Om kommentaren innehåller personuppgifter kommer dessa uppgifter raderas innan kommentaren publiceras.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Vi sparar endast personuppgifter så länge de behövs för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden och ändamål, för vilka de från början samlades in. Därefter kommer de att raderas.

  1. Personuppgifter som lämnas i samband med köp eller beställning av varor (dina köp/beställningar, ditt namn, telefonnummer och användaralias, din e-postadress samt faktura- och leveransadress) kommer att sparas i ett elektroniskt register i 30 dagar från att avtalet är fullgjort (varan levererad och de 14 dagarnas ångerrätt passerat, återköp genomfört, reklamerad vara återbetald eller ersatt).
  2. Vi kommer dock att lagra faktureringsunderlag för bokföringsändamål i enlighet med bokföringslagens krav på minst 7 år. Detta kan komma att inkluderar dina köp, ditt namn, telefonnummer och användaralias, din e-postadress samt faktura- och leveransadress.
  3. Om du har kontakt med oss via exempelvis post eller e-post kommer dina personuppgifter sparas så länge kommunikationen pågår.
  4. I de fall vi samlar in uppgifter som kräver ditt samtycke kommer de att sparas så länge vi har ditt samtycke att göra det. Om samtycket dras tillbaka kommer uppgifterna att raderas.

Vilka rättigheter du har över dina data

Du kan när som helst kontakta oss enligt kontaktuppgifterna ovan för att få information om vi har personuppgifter registrerade om dig och i sådana fall vilka de är. Om några av uppgifterna inte längre behövs för våra åtaganden kan du också begära att de raderas.

Om du har efterfrågat att få nyhetsbrev från Historiebruket, kan du när som helst begära att vi slutar skicka fler, samt raderar din e-postadress ur e-postlistan för nyhetsbrev. Du kan i sådana fall kontakta oss enligt kontaktuppgifterna ovan. I varje e-postutskick från oss kommer det också att finnas en länk för att avregistrera sig från fler utskick. Då raderas din e-postadress.

Kakor (cookies)

Historisk kuriosa-bloggen (www.historiskkuriosa.se) och Historisk kuriosa-butiken (www.historiskkuriosa.se/butik) använder kakor (cookies) för att våra tjänster ska fungera. Kakor är små textfiler som sparas lokalt på datorn. Ingen personlig information lagras i dessa kakor och vi använder inte heller några tredjepartskakor. Du kan läsa mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbsida.

Vi använder fyra olika kakor. Den första heter kakkoll och aktiveras om du klickar på ”Okej” i rutan Personuppgifter och kakor. Kakan används för att hålla reda på om du har tryckt bort rutan, så att den inte visas på alla sidor du använder. Den lagras i 1 månad.

De tre andra kakorna aktiveras om du börjar handla på webbutiken på historiskkuriosa.se. woocommerce_cart_hash och woocommerce_items_in_cart innehåller information om kundvagnen som helhet och hjälper butiken att veta när vagnens data ändras. Dessa två kakor är så kallade sessionskakor och försvinner när webbläsaren stängs. wp_woocommerce_session_ innehåller en unik kod för varje kund så att butiken vet var man hittar varukorgen i databasen för varje kund. Denna kaka lagras i 2 dagar.

Det går att blockera lagring av kakor i din webbläsares inställningar. För att kunna handla på Historisk kuriosa-butiken behöver du dock ha kakor aktiverat.

Personuppgifter och kakor

Historisk kuriosa hanterar personuppgifter och använder kakor (cookies). Läs mer
Okej